
TOEFL Hazırlık Programı
Avrupa Resmi Dilleri Yabancı Dil Okulu bünyesinde, ülkemizde ve uluslararası eğitim dünyasında uygulanan sınavlarda yüksek puan almayı hedefleyen öğrencilere yönelik özel hazırlık programları bulunmaktadır. TOEFL hazırlık eğitimleri de bunlardan biridir. TOEFL hazırlık programlarında genel İngilizce eğitimlerinden farklı olarak, sadece o sınava yönelik eğitimlere odaklanılmaktadır. Eğitimler bu sınavlar konusunda uzman eğitmenlerle birlikte geçmişten günümüze uygulanmış sınavların yakın takibinden gelen tecrübe ile hazırlanan, sınav mantığının en iyi şekilde öğrenciye aktarıldığı kaliteli ve geniş içerikli eğitim materyalleri kullanılarak verilmektedir.
TOEFL Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
TOEFL nedir?
TOEFL başta Amerika ve Kanada’da olmak üzere tüm dünyada geniş kapsamlı olarak kullanılan standartlaştırılmış bir testtir. Merkezi New Jersey’de bulunan ETS (Educational Testing Service) tarafından hazırlanan sınav ana dili İngilizce olmayan adayların İngilizce yeterlilik seviyelerini ölçmek ve belgelemek için hazırlanmıştır. TOEFL sınav sonucu üniversite kabullerinde, üniversitelerin İngilizce hazırlık bölümlerinin atlanmasında ve iş dünyasında yaygın olarak kullanılmaktadır.TOEFL Sınavına Kimler Katılabilir?TOEFL sınavına, İngilizce seviyesi ileri düzeye ulaşmış (B1-C2) herkes katılabilir. Bununla birlikte ARD her seviyeden öğrenciler için çözüm sunmaktadır.TOEFL, öncelikle üniversitelerine yabancı dilde devam edecek, yurt dışında eğitim alacak, yüksek lisans yapacak ya da doktora programlarına katılacak öğrenciler tarafından tercih edilmekle beraber iş dünyasında da işe giriş, statü-maaş artışı, performans değerlendirmelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.Yaş, millet ve cinsiyet ayrımı olmamakla birlikte bu sınavda geçme veya kalma kavramı olmadığı için İngilizce seviyeniz düşük olsa bile katılabilirsiniz. Hedeflediğiniz puana göre asgari İngilizce seviyeniz ARD tarafından değerlendirilir ve size uygun bir program tasarlanır.
TOEFL IBT (Internet-Based Test) ve PBT (Paper-based Test) Arasındaki Farklar Nelerdir?
TOEFL PBT sınavının TOEFL IBT sınavından en önemli farkı; konuşma bölümünün olmamasıdır. İngilizceyi konuşmaya alışmak pratik gerektirdiği için konuşmada sıkıntı çekenlerin TOEFL IBT sınavı yerine TOEFL PBT sınavına girmeleri daha mantıklıdır. Ancak TOEFL PBT sınavını her üniversite kabul etmemektedir. Bu yüzden TOEFL IBT sınavı daha yaygın olarak sunulmaktadır.Diğer önemli fark ise TOEFL IBT internet üzerinden uygulanırken, TOEFL PBT başta TOEFL IBT’nin mevcut olmadığı yerlerde kağıt üzerinde uygulanan bir sınav olmasıdır.Ayıca TOEFL IBT sınavı ülkesine göre değişmekle beraber senede 30-40 defa yapılmakta iken TOEFL PBT ise yine ülkesine göre değişmekle beraber 6 defa yapılmaktadır.Yazılı Test (Paper Based Test PBT)Bilgisayarlı testin verilemediği sınav merkezlerinde verilir. Bu test de bilgisayarlı testin sınadığı alanları sınar, ama bilgisayarlı testten daha çok sayıda soru içerir ve yazılı kısmın puanı test kısmından ayrı değerlendirilir. Sınav toplam 4 saat sürer. Listening, Structure, Reading ve Writing bölümlerinden oluşmaktadır. Alınabilecek en düşük puan 310 en yüksek puan ise 677’dir. Sınava başvuranın başvuru amacına göre puan hedefi değişiklik gösterebilmektedir.İnternet Üzerinden Test (TOEFL IBT Test)2006 yılından beri uygulanmaktadır. Bu sınav biçiminde gramer bilgisi bölümü kaldırılmış, ama yeni olarak bir konuşma yeteneği bölümü eklenmiştir. Dört bölümden oluşur: Okuma (Reading), Dinleme (Listening), Konuşma (Speaking) ve Yazma (Writing). Alınabilecek en düşük puan 0, en yüksek puan ise 120’dir. Sınava başvuranın başvuru amacına göre puan hedefi değişiklik gösterebilmektedir.
Hangi Kurumlar TOEFL Skorunu Kabul Eder?
130 ülkede 9000'i aşkın kolej, üniversite ve meslek kuruluşu TOEFL sınav sonuçlarını kabul etmektedir. TOEFL sınav sonuçları üniversite giriş işlemlerinde, üniversitelerin İngilizce hazırlık bölümlerinin muafiyetlerinde, iş dünyasında işe giriş, statü-maaş artışı, performans değerlendirmelerinde kullanılır. Türkiye’de de İngilizce lisans ve yüksek lisans eğitimi veren devlet ve vakıf üniversiteleri belirli bir TOEFL puanını kabul etmektedir. Yeterli seviyede TOEFL puanı almış ve lisans programlarına kayıt yapacak adaylar ise yabancı dil sınavına girmekten muaf olmaktadırlar. Günümüzde TOEFL testi sonuçları özel sektörde İngilizce bilgisinin güvencesi olarak saygın bir yer edinmiştir. Özellikle dil tazminat değerlendirmesi ve personel alımlarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
TOEFL IBT Sınavına Nasıl Başvurulur?
TOEFL sınavı başvuruları 7 gün 24 saat internet üzerinden www.ets.org/TOEFL adresinden yapılmaktadır. Kayıt işlemlerinin detaylı resimli anlatımı için tıklayınız
Dünya çapında 165 ülkede 4.500 ‘ den fazla test merkezinde yılda 30 – 40 defadan fazla olarak düzenlenen bu sınava istediğiniz kadar katılabilirsiniz.
TOEFL IBT Sınav Ücreti Ne Kadardır?
TOEFL IBT sınav ücreti uygulandığı ülkeye göre 160 ile 250 dolar arasında değişmekle beraber ülkemizde $185’dır. (Herhangi bir güncelleme ihtimaline karşın lütfen sınav merkezinden teyit alınız.)TOEFL IBT Sınav Süresi Ne Kadardır?Sınav süresi yaklaşık 4 saat 30 dakikadır.
TOEFL IBT Sınavının Sonuçları Ne Kadar Süre İçin Geçerlidir?
TOEFL sınavının geçerlilik süresi 2 yıldır. TOEFL sınav sonuçlarını dikkate alan kurum ve kuruluşlar bu sürenin aşıldığı durumlarda sınavın yenilenmesini tercih etmektedirler.
TOEFL Sınavına Hazırlanacakların İngilizce Seviyeleri Hangi Düzeyde Olmalıdır?
TOEFL IBT sınavına hazırlanmak için adayların C1 veya üstü düzeyde Genel İngilizce dil bilgisine sahip olmaları tercih edilir. TOEFL sınav hazırlık programlarında zaten belirli bir seviyede İngilizce bilgisine sahip olan öğrenciler taktik ağırlıklı bir sınav olan TOEFL’da performansı artırmayı amaçlayan bir eğitim anlayışıyla yetiştirilirler. Bununla birlikte Avrupa Resmi Dilleri Yabancı Dil Okulu her seviyeden öğrenciler için çözüm sunmaktadır.Eğitim sistemi, sınav sistemi ve stratejileri doğrultusunda uygulama içeriklidir ve Genel İngilizce çalışmaları içermez. Derslerin tamamı uzman eğitmenler tarafından yüz yüze yapılmaktadır.
TOEFL IBT Sınavında Geçerli, Yaygın Olarak Kabul Gören Skor Nedir?
TOEFL sınavları yıllar içinde farklı şekil ve farklı puanlama formatlarıyla uygulanmıştır. Bu sınavların sonuçlarında ortak bir yeterlilik kararı kabul edilmemesine karşın genel bir takım skor kabulleri olmuştur. Bu skorlardan en ünlüsü ve günümüzde kabul gören tiplerinden birisi 527 - 530 puan skorudur. Bu skor TOEFL PBT sonucu olarak değerlendirilir. Bu skorun karşılaştırılmasından yola çıkarak TOEFL IBT’de ortalama skor 71 puan olarak kabul görmektedir.
TOEFL IBT Sınavının İçeriği Nedir?
TOEFL IBT sınavı reading, listening, writing ve speaking olmak üzere 4 bölümden oluşur.TOEFL IBT sınavı internet üzerinden gerçekleştirilen ve yüksek güvenlik önlemleri ile korunan bir sınavdır. Sınav anlık olarak verilerin ETS ana merkezine ulaşması ile yapılır. Sınavlarda herhangi bir teknik arızaya karşın bir önbellek üzerinde tutulan bilgiler öğrencilerin sınava kaldıkları noktadan itibaren eksiksiz almalarını sağlar.
TOEFL IBT Sınavının İçeriği Nedir?
TOEFL IBT’nin IELTS’e Göre Eşdeğer Puanları Nelerdir?
TOEFL Puan Ölçek Tablosu Nasıldır?
TOEFL Kayıt Rehberi
TOEFL Test Günü